Skip to content

Genealogie De Rijke

Het onderzoek naar mijn ‘stamvader’ van de familie “De Rijke” is eigenlijk afgerond. Stamvader van mijn tak is Olivier Jacobse de Rijckaert, geboren Oostwinckel (Vlaanderen) en begraven te Tholen. Van beroep was hij timmerman. Hij huwde in Oostwinckel in 1597 met Stijgen Danchartsdr. Voor nog verder onderzoek moet ik dus naar België.

Wel wil ik mijn stamboom uitbreiden ‘in de breedte’ dus die informatie is altijd welkom. Het e-mailadres is: website@waterlander.nl.

Hier kun je een genealogisch overzicht, waarbij de ‘stamvader’ het uitgangspunt genomen is, vinden.

We hebben veel verzoeken gehad om een namenlijst op te nemen, zodat het voor anderen makkelijker wordt om te kijken of wij voor hen interessante namen in onze gegevens hebben. Ik heb hiervoor gekeken naar het programmaatje ged2www, maar dat had in mijn ogen te veel nadelen (gaat slecht om met tussenvoegsels en het gehele pro-gen bestand wordt meegenomen, ongeacht of wij het op de site willen hebben). Daarom ben ik weer terug gegaan naar Pro-Gen, en maak nu per publicatie een namenlijst. Er is dus een namenlijst genealogisch overzicht.

Foto’s

Inmiddels hebben we hier ook foto’s aam toe kunnen voegen Hierdoor duurt het laden van de foto´s voor de pagina wel iets langer. Als je er zelf nog niet op staat, of je wilt lever een andere foto, stuur dan via de e-mail een foto naar ons.

Tot slot, zonder het voorwerk van Ineke van Westenbrugge-de Rijke,  Cees Feringa, Erik de Rijke en het Zeeuws archief had ik dit nooit kunnen bereiken. Mijn hartelijke dank hierbij voor hun inbreng.

Interessante sites op internet over genealogie:

www.cbg.nl Centraal Bureau voor de genealogie

www.familysearch.com Familie historie en genealogie gegevens van de Mormonen

www.nedgen.com/nl Genealogische zoekmachine

www.familiemolema.nl/zeweb.htm Site over Genealogie in Zeeland, inclusief een wegwijzer genealogie & Archieven in Nederland

 


© 2000 – 2015 Rob Waterlander & Mariska de Rijke

© 2000 – 2015 Rob Waterlander & Mariska de Rijke - Waterlander.nl is een Beukema.me productie